Stanford Universitetindən olan bir qrup tədqiqatçı manqoların müntəzəm istehlakı ilə ömür uzunluğunun azalması arasında narahatedici əlaqə aşkar ediblər.
Bu tropik meyvənin gündəlik istehlakı insanın ömrünü orta hesabla 10 il qısalda bilər.
Bu mənfi təsirin əsas səbəbi manqonun tərkibindəki xüsusi birləşmələrin yüksək olmasıdır ki, onlar müntəzəm istehlak edildikdə orqanizmdə toplana və hüceyrə qocalması proseslərinə təsir edə bilər. Yetişməmiş meyvələr yemək xüsusilə təhlükəli sayılır.
Mütəxəssislər manqo istehlakını həftədə 1-2 dəfə məhdudlaşdırmağı tövsiyə edirlər. Yalnız yetişmiş meyvələri seçmək və onları acqarına yeməmək vacibdir.